Farmtest – Analyse af fermenteret vådfoder til slagtegrise

Formålet med farmtesten var at dokumentere kvaliteten af det fermenterede vådfoder, der anvendes til slagtegrise på ejendommen. Herunder undersøge hvordan fermenteringen påvirker indholdet af frie aminosyrer og fytat-bundet fosfor i fermenteringstanken og i det færdige vådfoder.

Analyserne viser bl.a. at:

  • Vådfoderet var af god kvalitet, uden vækst af uønskede bakterier eller gær
  • Fytinsyre nedbrydes i fermenteringstankene, hvilket betyder en potentielt forbedret udnyttelse af fosfor, som følge af fermenteringsprocessen
  • Aminosyre-analyserne indikerer, at der sker en begyndende nedbrydning af proteinet under fermenteringsprocessen, som måske gør proteinet mere tilgængeligt for grisen
  • Der sker ikke et netto-tab af de tilsatte syntetiske aminosyrer
  • Der opnås gode produktionsresultater i den aktuelle besætning

Læs hele rapporten her: 230919 Farmtest anonym_Rapport

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalink.